Mondzorg Marketing tips die elke praktijk laat groeien

Een tandarts en haar assistente voeren een mondzorg behandeling uit bij patient

Waarom is Mondzorg Marketing essentieel voor praktijken

Daag ons uit met creatieve ideeën


Tegenwoordig staan mondzorg specialisten voor uitdagingen als nooit tevoren. Of het nu gaat om concurrentie of een strijd tegen teruglopende vergoedingen, steeds meer mondzorg specialisten zijn gaan begrijpen dat effectieve online marketing voor in de mondzorg essentieel is voor de groei van een Mondzorg praktijk. Als marketingspecialist in de zorg helpen wij praktijken zich te onderscheiden van de concurrentie. 


Wat betekend online marketing voor in de mondzorg.


In de huidige technologische tijdperk waarin we leven zoekt iedereen op Google. Jouw potentiële patient zal dus ook hoogst waarschijnlijk op Google opzoek zijn naar een nieuwe mondhygiënist of tandarts bij hem of haar in de buurt. Hierdoor is de online aanwezigheid van praktijken dus heel belangrijk. Een juist functionerende website en goede communicatie tussen patiënt en tandarts of mondhygiënst is essentieel voor praktijken. Echter blijft het niet alleen hierbij, met de toename van mondzorg specialisten is het vanzelfsprekend dat men zich steeds meer moet kunnen onderscheiden van de concurrentie om zo ook daadwerkelijk groei te kunnen realiseren. 


1. Gebruik Google Ads om nieuwe mondzorg klanten te werven

Een potentiële patiënt met mondzorg klachten dat opzoek is naar oplossingen zal hoogst waarschijnlijk z’n telefoon erbij pakken en beginnen met zoeken op Google. Op Google kan je op 2 manieren je praktijk positioneren: organisch ook wel SEO genoemd of met advertenties. Google Ads zorgt ervoor dat je boven aan komt te staan op de zoekpagina. Als mondzorg praktijk kun je hier slim op inspelen door Google Ads aan te zetten om nieuwe klanten te werven. 

Indien de agenda’s van alle mondzorg specialisten vol zitten zet dan je Google Ads campagnes uit totdat je dit weer nodig hebt. 


Overigens worden de advertenties alleen lokaal weergegeven (bv. binnen een straal van 3 kilometer van jouw praktijk) om zo alleen realistische potentiële patiënten te werven en niet je advertentie in Amsterdam weer te geven als je Tandartsen praktijk in Den Haag is. 

Google Ads voorbeeld voor tandartsen


2. Mondzorg SEO om beter gevonden te worden

SEO is een onderdeel van online marketing dat staat voor Search Engine Optimization. SEO kan ervoor zorgen dat jouw mondzorg praktijk beter gevonden wordt door potentiële patiënten. Zo kan je op verschillende zoektermen dat relevant zijn aan jouw mondzorg diensten gevonden worden zelfs als de klant niet zoekt naar een mondzorg specialist.


Voorbeeld: een persoon met kiespijn zal op Google zoeken naar ‘hoe kan ik mijn kiespijn verminderen’ aangezien hij of zij van z’n kiespijn af wilt. Hoe kan je hierop inspelen als Mondzorg praktijk? Beantwoord de vragen van de patiënt en lever toegevoegde waarde. Hierdoor zal jou tandartsen praktijk website omhoog komen bij een zoekactie door een potentiële patiënt. Dit betekend dat het schrijven van een blog met antwoorden op vragen met betrekking tot kiespijn zal helpen om zichtbaar te worden voor mensen met kiespijn. Dit gebeurt dan ook organisch en hoeft niet betaald voor te worden. 


Ook kan je lokale SEO gebruiken om hoger te scoren in Google in een bepaalde regio of stad.


3. Facebook Remarketing campagnes voor een Mondzorg praktijk

Na de eerste twee stappen te hebben genomen zal de bezoekers aantal van de mondzorg praktijk website aanzienlijk omhoog zijn gegaan, maar natuurlijk converteert niet elke bezoeker in een conversie naar patiënt/klant. Dit zijn wel geïnteresseerde bezoekers geweest. Een Facebook Remarketing campagne kan hierop inspelen en geeft je de mogelijkheid om jou bezoekers die de website hebben verlaten nogmaals te benaderen. Je hebt het vast wel al eens mee gemaakt dat je een website bezocht en je blijft ze terug zien op Social Media. Dat is dit precies. In plaats van een groot budget te besteden aan mensen die niet geïnteresseerd zijn besteed je jouw marketing budget efficient en effectief aan potentiële patiënten die jou al kennen, je website hebben bezocht maar nog niet zijn geconverteerd tot een conversie. Hieronder een illustratie van dit process om een beter beeld te krijgen.

Facebook remarketing proces

 

4. E-mail Marketing voor communicatie met jouw Mondzorg patiënten

Email Marketing voor mondzorg praktijken is het meest kosteneffectieve manier om je praktijk te promoten door te communiceren met bestaande klanten. Natuurlijk spreken we hier niet over het spammen van klanten, maar op een professionele manier het delen van nieuws en tips met betrekking tot tandarts en mondzorg. Een voorbeeld hiervan is aan het einde van het jaar het herinneren van patiënten met een aanvullende verzekering pakket om hun ‘niet gebruikte behandelingen’ niet te vergeten en daar gebruik van te maken indien zij dat nodig hebben. 


5. Content Marketing voor de mondzorg praktijk

Contentmarketing kost minder dan traditionele marketingstrategieën, maar het verhoogt wel het aantal leads en de conversieratio’s. Contentmarketing is een strategische marketingaanpak die zich richt op het creëren en verspreiden van waardevolle inhoud om patiënten te informeren, aan te trekken en te behouden. Bij correct gebruik kan contentmarketing een van de meest veelbelovende marketingideeën zijn voor de mondzorgpraktijk. Bij KSN Studios zijn onze experts opgeleid om inhoud te creëren en te verspreiden op een manier die u helpt nieuwe patiënten te bereiken en te informeren over uw diensten en uw online reputatie te verbeteren.

Een team bestaand uit professionele
marketeers & designers

Contact

Working on Figma
Colleagues working
Woking as a social media manager

Wil je brainstormen met een professional? Laat het ons weten als je interesse hebt.

Bericht verzonden! Dank je. We nemen zo snel mogelijk contact met ons op.

An error has occurred somewhere and it is not possible to submit the form. Please try again later or contact us via email.

Website

Tandarts website laten maken

Meer patiënten door een beter online zichtbaarheid

Een tandarts en assistente dat een tandheelkundig behandeling uitvoeren bij patiënt

Read more...

Website

Zorg Marketing die de juiste patiënten trekt

Waarom is Zorg Marketing essentieel?

Een tand beschermende bitje met een spuit in de lucht

Read more...

Website

Online marketing voor fysiotherapeuten: Tips voor meer klanten

Waarom is Fysiotherapie Marketing essentieel voor praktijken

Patiënt dat gecorrigeerd wordt door fysiotherapeut

Read more...